Tietoa meistä

Yhdistyksemme toiminta alkoi Jyväskylän Keljonkankaalla vuonna 1984.

  • Puheenjohtaja Leila Lahti.
  • sihteeri Mirja Peltola
  • Varapuheenjohtaja Pirjo Liukkonen
  • Jäsenmäärä on tällä hetkellä 35.
  • Kokoonnumme useimmiten Neulaskodilla, Pihkatie 4, Keljonkangas.
  • Teemme yhteistyötä muiden marttayhdistysten, koulun, päiväkodin, kirjaston ja seurakunnan kanssa.
  • Helpoimmin meidät tavoittaa yhdistyksen sähköpostilla martatkeljonkankaan(at)gmail.com
  • Tervetuloa tutustumaan meihin marttailtaamme!

Teemme paljon käsitöitä ja lahjoitamme niitä esim säärystimiä senioreille Sammonkodille, vauvanpeittoja uuteen lastensairaalaan ja Novaan. Osallistuimme Marttaliiton Sukat äidille kampanjaan sekä pannulappujen tekoon. Meillä on ollut kursseja mm. ruoanvalmistuksesta, ompelusta, kasvivärjäyksestä sekä mosaiikkitöistä. Olemme vierailleet Jyväskylän taitokeskuksessa, Ommellisessa ja kirjapaino Ässässä. Keski-Suomen piirin kässäkerhoon osallistuu aktiivisesti muutamia jäsenistä. 

Vuonna 2022 teimme retken Kauhavalle ja Lapualle. Katso kuvia sivulla


Maire Korhonen mediamartta, katso Martat-lehti 5/2020 sivu 46 alkaen 

Muistikuvia Keljonkankaan Marttojen perustamisajoilta/ Ritva Moisio

Elimme vuotta 1983. Keski-Suomen Marttapiiriliiton toiminnanjohtaja Pirkko Heinonen synnytteli innokkaasti uusia marttayhdistyksiä. Hän otti minuun yhteyttä ja toivoi, että keräisin keljonkankaalaisia naisia perustettavaan yhdistykseen. Aktiivisia naisia löytyi. Yhdistyksen ensimmäinen puheenjohtaja oli Terttu Seppäläinen. Oma puheenjohtajakauteni ajoittui vuosille 1986-88. Sihteerinä toimi Arja Oksanen. Jäseniä oli noin 20.

Vuonna 2008 Seija Urtti runoili Kalevalanpäivän kunniaksi

Minä tyttö topakkana Marttailtaan marssimassa. Isäntä perään mahtaeli, rillutteleenko menossa. Siitä sainkin miettimistä, kimurantteja aatoksia: vaikka lähtö joskus tökkii, ilta sitä antoisampi, Marttaystävät ihanat, leipomukset moninaiset, ilon, surun tuntemukset, ajatukset tuulettuvat. Milloin uutta opitahan, milloin vanhaa verestetään. Kiitos Marttaystäväni olemassaolostanne, että jälleen yhteen saimme vuoskokous nyt rustatkaamme.